Connect with us

Subscribe

Aktuelno

CRNOGORSKA PROTIV | Duletić: Sabor trubača je za Guču, a ne za Budvu

Odbornik Crnogorske u SO Budva Pero Duletić reagovao je na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija “Guča u Budvi”. Kaže da su o tome saznali iz medija, jer predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i, kako dodaje, to je ogroman problem. Ističe da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi.

“Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu, nije prostor za takvu manifestaciju”, rekao je Duletić.

On je dodao da su u Budvu dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

“Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma, nekadašnje Pjesme Mediterana i to treba potencirati. Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao populizam kome nije mjesto u našem gradu i Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo”, rekao je Duletić.

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marković pisao Amfilohiju: Poziv na dijalog

Aktuelno

Dio specijalne policije raspoređuju u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail