Connect with us

Subscribe

manifestacije

Prvo revijalno takmičenje u “Stand Up Paddling”-u Bijeloj

Turistička organizacija Herceg Novi i SUP klub “Kayak”, u saradnji sa predstavnicima Mjesne zajednice Bijela priredili su prvo revijalno takmičenje u Stand Up Paddling-u.

Na plaži pored bazena u Bijeloj, nedaleko od bivšeg Brodogradilišta, okupilo se čak 40 takmičara. Nadmetali su se u dvije starosne kategorije i upriličili hepepning za sve zainteresovane starije od 9 godina.

Takmičenje, u obje kategorije se sastojalo od dvije polufinalne trke nakon koje su slijedila finala. Svim finalistima su uručene zahvalnice, dok su oni najbolji bili okićeni medaljama.

Svemu je prethodila jednočasovna obuka, te prema riječima osoblja iz SUP kluba “Kayak”, zainteresovani su pokazali zavidan talenat i veliko interesovanje za ovaj sve popularniji sport.

Turistička organizacija Herceg Novi i SUP klub “Kayak “ planiraju da slična takmičenja i obuke održavaju duž hercegnovske rivijere. Zato pozivaju sve zainteresovane da prate najave dešavanje na društvenim mrežama i web portalu.

Inače, SUP (Stand Up Paddling) korijene vuče s poznate surferske oaze Waikiki na Havajima. U tradicionalnom surfanju osoba stoji na dasci i pokušava održavati ravnotežu na valovima, a danas koristi vesla kako bi brže uhvatila val. Veslanje na mirnoj vodi je za sve uzraste, a za one malo hrabrije i bolje fizičke spreme, veliki je gušt hvatanje u koštac s valovima. Inače, paddling može biti i vrsta treninga, aerobika, ali i meditacije.

Izvor: radiojadran.com

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marković pisao Amfilohiju: Poziv na dijalog

Aktuelno

Dio specijalne policije raspoređuju u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail