Connect with us

Subscribe

Aktuelno

PEROVIĆ: “Kriv sam što smo trčali za podrškom opozicije”

Pokret “Odupri se” vratio je vjeru u protest kao sredstvo borbe protiv vlasti, dok nejedinstvo u opoziciji ide u prilog samo režimu, ocijenio je jedan od lidera tog pokreta Džemal Perović. U Podgorici je večeras održan protest ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Iz pokreta “Odupri se” su najavili da će nastaviti s protestima.

Jedan od lidera pokreta “Odupri se” Džemal Perović je ocijenio da je taj pokret vratio vjeru u protest.

“Biće ovo nakon nekoliko mjeseci neobičan skup…Znali smo šta nas čeka, dobijali smo udarce i od vani i iznutra. Kako bi skrenuli pažnju od toga kako su nam ukrali slobodu i kako nas pljačkaju 30 godina”, rekao je Perović.

On je ocijenio kako nejedinstvo u opoziciji ide u prilog režimu, kao i da nema sloge ni među organizacijama civilnog društva.

“Nejedinstvo u pokretu “Odupri se” je benigno za razliku od njihovog. Neće im proći ono što se desilo ove zime, protest u najhladnijoj noći im je utjerao strah u kosti”, rekao je Perović.

On tvrdi da je stanje u Crnoj Gori gore nego prije ulaska zemlje u NATO i početka pregovora s EU i da bi Vlada, u svakoj demokratskoj državi, pala poslije bilo koje od aktuelnih afera.

“Moja najveća krivica je što smo trčali za podrškom opozicije”, poručio je Perović i najavio da će uskoro biti formirani mjesni odbori pokreta “Odupri se”, kako bi građani davali sugestije i učlanjivali se.

On je rekao da je od večeras potpuno otvoreno mjesto lidera Pokreta.

“Ja se neću povući, ali moram priznati da su me prilično slomili i narušili zdravlje. Mi moramo napraviti jak pokret “Odupri se”. Nas ne mogu kupiti, do nas neće moći da dođu nikakve koverte”, kazao je Perović.

Protest je počeo minutom ćutnje za nedavno preminulog poslanika Koču Pavlovića.

Na protest su, između ostalih, došli i čelnici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Crnogorske, Radničke partije, nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović, Neđeljko Rudović.

Predstavnici pokreta “Odupri se” najavili su da će termin narednog protesta najaviti preko medija i društvenih mreža. 

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail