Connect with us

Subscribe

Aktuelno

MEDENICA: Zemlju prodala da djeci obezbijedi budućnost

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da je zemlju u Kolašinu prodala, kako bi obezbijedila budućnost svojoj djeci. Navela je i da je zbog iznenadne suprugove smrti, morala jeftino da proda, ono što je njenoj porodici pripadalo 300 godina.

Odgovarajući na pitanje novinara, o prodaji blizu 28 hiljada kvadratnih metara u blizini Kolašina, Medenica je navela da ne može ni svoju djecu da ubijedi zašto je prodala zemlju i zašto je to morala da proda po tako niskoj cijeni.

Podsjetimo advokat Branko Čolović saopštio je da je njegov klijent biznismen Zoran Bećirović preko jedne od svojih kompanija, kupio od Medenice nešto manje od 28.000 m2 zemlje u Kolašinu po cijeni od 139.000 eura, odnosno po cijeni od oko pet eura po kvadratnom metru.

Medenica je navela da je vrlo značajna cijena po kojoj je zemlju prodala.

“Uprava za nekretnine ima zvaničan podatak da je u to vrijeme eksproprijacija za zemljište takvog kvaliteta, odnosno livade bila deset eura po kvadratu, plus ako je šuma tri eura po stablu, pa onda poljoprivredni vještaci procjenjuju koja je to vrsta drveta, a voćke od pet, pa do 15 eura. Ja sam rekla da je to bilo 11 hiljada kvadrata najboljeg voćnjaka u tome dijelu. Ja ne mogu svoju djecu ubijediti zašto sam to prodala i zašto sam to morala da prodam po tako niskoj cijeni, ni pet eura. U tome je moj problem, a ne znam u čemu je vaš problem”, kazala je Medenica.

Ona je navela i da morala da proda ono što je 300 godina pripadalo njenoj porodici.

“Zar nemam pravo u Crnoj Gori, kao i svi građani, na mirno uživanje svoje imovine. Ja nijesam kupila, pa da ne mogu da dokažem odakle mi novac. Nego ono što je 300 godina bilo moje familije, ja sam morala da prodam. Da bih obezbijedila budućnost svoje djece, da bih sanirala posljedice iznenadne smrti mog supruga”, odgovorila je Medenica.

Čolović je najavio pokretanje sudske parnice zbog, kako je rekao, povrede časti i ugleda njegovog klijenta, povodom “medijske kampanje, koju je pokrenula Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)”, u vezi s kupovinom zemljišta od predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Advokat podsjeća da Bećirović godinama investira značajna sredstva u razvoj turizma na teritoriji Kolašina kroz ulaganja u AD “Ski Resort Kolašin 1450” i druge kompanije.

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail