Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Na Skadarskom i Bojani moguće usložnjavanje situacije

U dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane moguće je usložnjavanje situacije zbog najavljenih velikih kišnih padavina u Albaniji, upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

“Shodno stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Republike Albanije, te najavama da će u narednih 48 sati na području Albanije, čije vode gravitiraju u slivu rijeke Bojane doći do velikih kišnih padavina, potencijalno je moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane”, ističu u saopštenju.

Kritično na području opština Nikšić i Kolašin

Navode da su registrovane velike količine padavina, koje pričinjavaju određene probleme.

“Naročito je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, što je dovelo do ugrožavanja stambenih i poslovnih objekata i drugih materijalnih dobara”, navode u saopštenju.

Situacija na ugroženim područjima, kako navode, zahtijeva višednevni neprestani rad pripadnika službi zaštite i spašavanja, komunalnih i drugih službi u jedinicama lokalne samouprave.

Građani da se pridržavaju uputstava

Iz Direktorata apeluju na građane, kako navode, da usklade svoje aktivnosti sa meteorološkom situacijom, kao i da se pridržavaju uputstava koje dobijaju od nadležnih državnih i opštinskih organa.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail