Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Bez Crne Gore na Eurosongu

Objavljen konačan spisak učesnika ,,Pjesme Evrovizije“

Šezdedset peto izdanje “Pjesme Evrovozije” u maju 2020. okupiće predstavnike 41 zemlje, a među njima ove godine neće biti crnogorskog.

Na zvaničnom sajtu Eurosonga u srijedu je objavljen spisak zemalja koje učestvuju, a osim Crne Gore, učešće je povukla i Mađarska. Bosna i Hercegovina ni ove godine nema predstavnika, dok će nakon godinu odsustvovanja predstavnike imati Ukrajina i Bugarska.

Prošle sedmice se po pitanju izostanka Crne Gore sa najvećeg evropskog muzičkog takmičenja oglasilo nekoliko evrovizijskih portala objavivši informaciju da se Crna Gora povlači sa ovog takmičenja zbog finansija. Pozivajući se na neimenovane izvore iz RTCG, evrovizijski mediji objavili su da crnogorski Javni servis nije u mogućnosti da plati učešće na Eurosongu.

Našoj zemlji neće biti prvi put da ,,preskoči“ učestvovanje na ovom takmičenju. Nakon prvog učešća 2007. Crna Gora nije imala predstavnika 2010. i 2011. Povratak je uslijedio 2012. kada nas je predstavljao Rambo Amadeus sa pjesmom ,,Euro Neuro“.

Naredne, 2013. godine predstavljala nas je klapa Who See i Nina Žižić, dok su 2014. i 2015. zabilježeni najveći uspjesi naše zemlje uz Sergeja Ćetkovića i Nenada Knežević Kneza koji su zauzeli 19, odnosno 13. mjesto. Bend Hajvej branio je boje Crne Gore 2016, Slavko Kalezić nastupao je 2017, a Vanja Radovanović 2018. Najgori rezultat ostvario je bend D mol koji je Crnu Goru predstavljao ove godine.

Žrijeb za polufinalne večeri biće održan 28. januara u Roterdamu, a u ,,Ahoj areni“, 12, 14. i 16. maja naredne godine nastupiće predstavnici Albanije, Jermenije, Australije, Austrije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Belgije, Hrvatske, Kipra, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Gruzije, Grčke, Islanda, Irske, Izraela, Italije, Letonije, Litvanije, Malte, Moldavije, Holandije, Sjeverne Makedonije, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunije, Rusije, San Marina, Srbije, Slovenije, Španije, Švedske, Švajcarske i Velike Britanije.

Iz Radio Televizije Crne Gore koja organizuje izbor za predstavnika na Evroviziji, još nije saopšteno zašto Crnu Goru niko neće predstavljati 2020. godine u Holandiji.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail