Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Incijativa CKM-a se sprovodi u djelo: HVALA KINESKOJ AMBASADI, ĐUKANOVIĆU I SIMOVIĆU

CKM je u svom djelovanju imao puno inicijativa, prije svega za opšte dobro a sada je njihova poslednja inicijativa rekonstrukcije Hrama crnogorske kulturne zgrade počela da se realizuje. Tim povodom izdali su saopštenje koje prenosimo u cjelini.

Još jedna inicijativa Crnogorske kultturne mreze za naš Nikšić koju smo uputili našim sugrađanima Milu Đukanoviću i Milutinu Simoviću se sprovodi u djelo. Ove godine nakon rekonstrukcije sportskog poligona kod OŠ Braća Ribar u Rastocima počinje rekonstrukcija Hrama crnogorske kulture zgrade Zahumlja.

Ova dva projekta se realizuju uz podršku Ambasade Narodne Republike Kine, koja je još jednom pokazala prijateljski odnos prema Crnoj Gori i  gradu Nikšiću. Naša organizacije koja je inicijator rekonstrukcije navedenih objekta izrazava duboku zahvalnost i poštovanje prema građanima Kine. Posebno vazan gest koji ima veću snagu od same donacije jeste izjava kineskog ambasadora NJ.E. Liu Ina koji je prilikom potpisivanja ugovora za rekonstrukciju zgrade Zahumlja  kazao: “ Donacija nije samo pomoć za obnovu zgrade i opremu, već izraz poštovanja  i prijateljstva prema crnogorskoj tradiciji i istoriji”.

Donacijama koje su realizovane u Nikšiću Ambasada Narodne Republike Kine se pokazala kao pouzdan partner mladih iz našeg grada, jer su ova dva projkta najviše usmjerena ka njima. Naša organizacija će znati da cijeni doprinos građana Kine razvoju Nikšića. Naredne godine ćemo Ambasadu Naredne Republike Kine predloziti za dodjelu najvećeg gradskog priznanja Nagrade oslobođenja Nikšića.

Photo: Dan

Raduje nas što će nikšićka omladina realizaciom ova dva projekta dobiti kvalitetnije uslove za bavljenje sportom i kulturno-umjetnićkim kreativnim radom. Veoma je vazno da ljudi koji rade sa mladima u Zahumlju imaju kvalitetnije uslove za rad. Ova kulturna institucija  je tokom 120. godina od osnivanja dalo nemjerljiv doprinos očuvanju kulturnog nasleđa Crne Gore.

Ovom prilikom posebnu zahvalnost upućujemo našim sugrađanima Milu Đukanoviću i Milutinu Simoviću koji su još jednom pokazali veliko razumijevanje kada je u pitanju realizacija projekata za mlade iz njihovog rodnog Nikšića.

Crnogorska kulturna mreza će i dalje nastaviti sa realizaciom projekata koji će doprinijeti razvoju Nikšića, i poboljšanju uslova zivota i rada za naše sugrađane.

Press Portal

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail