Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Odbornik DPS napustio svečanu sjednicu SO Budva, jer je kako tvrdi himna trajala 22 sekunde

Jelušić: Carević mora da snosi odgovornost zbog skrnavljenja himne

Odbornik DPS-a Predrag Jelušić, koji je danas napustio svečanu sjednicu Skupštine opštine Budva povodom dana opštine, kazao je da je ogorčen što je sjednica počela skraćenom verzijom himne, koja je, kako tvrdi, trajala 22 sekunde.

-Posle ovakvog načina intoniranja državne himne napustili smo sjednicu jer ovo je skrnavljenje i nismo htjeli da prisustvujem dalje sjednici koja treba da bude svečana i gdje je trebalo ispoštovati simbole onako kako zakon predlaže, i interprretirti himnu na način kako to predviđa zakon, rekaoje Jelušić Pobjedi.

Pošto se, kaže to nije desilo, on je zajedno sa kolegama iz Crnogorske i SDP koji čine vladajuči koaliciju u Budvi, napustio sjednicu.

-Nismo htjeli da budemo tio tog performansa koji je ličio na sve osim na svečanu sjednicu koja je sjednica svih građana Budve, sjednica svih političkih partija i gdje je trebalo da se slavi 75 godina oslobađanja Budve – rekao je Jelušić.

Upitan da prokomentarišem navode predsjednika Skupštine Budve Marka Carevića koji je kazao da je u pitanju tehnička greška, Jelušić je kazao da nema riječi o tehničkoj grešci, već o namjeri.

-Carević ili neko drugi ko je to pripremao treba da snosi odgovornost. Tehnička greška je kada fali struja, kada tehnika zakaže ovo je bila jasna namjera – dodao je Jelušić.

On je pozdravio odluku odbornika SDP i Crnogorske da napuste sjednicu, a kako kaže, „svi građani Budve bi trebali da imaju jednak odnos prema ovom skandalu“.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da ministarka javne uprave Suzana Pribilović nije napustila sjednicu, Jelušić je kazao da je to pitanje za nju.

-To treba pitati ministraku i ostale činovnike koje imenuje vlada ove države – zaključio je Jelušić.

Izvor: Pobjeda.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail