Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Svečana sjednica SO Budva: Puštena skraćena verzija himne, Carević tvrdi da je u pitanju tehnička greška

Svečana sjednica Skupštine opštine Budve, upriličena povodom Dana opštine, 22. novembra – Dana oslobođenja Budve, počela je u hotelu Palas u Petrovcu.

Svečanoj sjednici prisustvuje veliki broj predstavnika političkog, kulturnog i sportskog života Crne Gore, kao i predstavnici Vojske Crne Gore i vjerskih zajednica.

Sjednica je počela skraćenom verzijom himne, instrumentalom koji je trajao nepun minut.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, rekao je da mu je žao što se desila tehnička greška, te da je to razlog što je emitovana samo jedna strofa himne.

Protokolom je, kako je naveo, bilo dogovoreno da bude emitovan instrumental kompletne himne.

„Sigurno nije nepostovanje državne himne, barem kada sam ja u pitanju. Žao mi je, nije bila namjera, desi se”, kazao je Carević nakon sjednice.

Nakon intoniranja himne u salu su ušli funkcioner Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i menadžer Opštine Budva, Milo Božović.

Sjednicu su napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a, kao i član Predsjedništva GP URA Blažo Rađenović.

Današnjoj proslavi grada, prisustvuje po prvi put i delegacija šefa Gradske uprave Kijeva na čelu sa Vječeslavom Nepopom.

Na sjednici je takođe prisutan veliki broj delegacija gradova pobratima Budve, kao i gradova sa kojima Budva ima uspješnu saradnju dugi niz godina i decenija.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail