Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Albanija nakon zemljotresa: 14 poginulih, oko 600 povrijeđenih

TIRANA – Najmanje 14 osoba je poginulo u zemljotresu koji je noćas pogodio Albaniju, novi je zvanični bilans albanskog ministarstva odbrane.

Rescuers search at a damaged building after a magnitude 6.4 earthquake in Thumane, western Albania, Tuesday, Nov. 26, 2019. Rescue crews used excavators to search for survivors trapped in toppled apartment buildings after a powerful pre-dawn earthquake in Albania killed at least six people and injured more than 300. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Ministarstvo zdravlja je potvrdilo da je oko 600 ljudi povrijeđeno, kao i da su neki u kritičnom stanju.Pripadnici vojske podižu šatore u koje treba da smjeste žitelje Tirane i Drača čiji su domovi uništeni prilikom potresa.
Prema ranijim podacima poginulo je devet osoba, a epicentar je bio nedaleko od primorskog grada Drača.
Dvoje mrtvih je pronađeno ispod ruševina hotela u oblasti Golem, troje ih je život izgubilo usljed urušavanja palate u Draču, od kojih je i maloljetna djevojčica.
Dvije osobe su poginule u Tumaneu, a jedna je umrla nakon pada sa balkona zgrade, prenijele su agencije.
Gradonačelnik Tirane, Erion Veljiaj, poručio je da su sve sportske dvorane otvorene za zbrinjavanje građana, koji su se nakon serije zemljotresa našli na ulicama.
Veljiaj je na svom fejsbuk profilu objavio da će svi ti objekti ostati otvoreni za privremeni smještaj.„Danas sve škole i vrtići u Tirani neće raditi. Svi objekti moraju biti stručno ispitani i potvrđeni da su za upotrebu, jer ne smijemo ugrožavati našu djecu”, napisao je Veljiaj.
Albanski mediji su prenijeli da je na teren odmah izašlo 1,9 hiljada pripadnika policije da bi pomogli građanima.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail