Connect with us

Subscribe

Aktuelno

MARKOVIĆ PUSTIO SIGNAL: RTCG od danas u HD rezoluciji

Premijer Duško Marković svečano je pustio signal kojim je počelo digitalno emitovanje programa Radija i Televizije Crne Gore (RTCG).

Premijer Duško Marković svečano je pustio signal kojim je počelo digitalno emitovanje programa Radija i Televizije Crne Gore (RTCG).

Digitalizacija Nacionalnog Javnog servisa, kako je ocijenjeno iz Vlade Crne Gore, civilizacijski je iskorak koji građanima donosi najviši svjetski standard slike i zvuka.

Premijer Marković rekao je da smo danas svi svjedoci uvođenja RTCG-a u eru savremenog programa i sadržaja.

“Želim da, prije svega, čestitam razvojnom i tehničkom timu, generalnom direktoru RTCG-a Božidaru Šundiću, i menadžmentu i svim zaposlenima. Ovaj datum ima istorijski značaj, ne samo za RTCG, nego za državu Crnu Goru”, rekao je Marković.

Današnjom realizacijom projekta, kako je rekao, građanima omogućujemo najviši standard u prijemu slike i zvuka.

“RTCG ima državne atribute. Predstavlja karakter države i potencijal društva. Javni servis ima svetu misiju, ne samo da obavještava građane, nego da svaku informaciju stavi u realan kontekst”, rekao je Marković.

Generalni direktor RTCG-a Božidar Šundić ranije je saopštio da 27. novembar, Dan RTCG-a, svi radnici očekuju s radošću, jer Javni servis prelazi na HD signal.

Šundić je kazao kako očekuje da će Nacionalni javni servis, na najbolji mogući način, postati “hram medijskog novinarstva” u Crnoj Gori.

“Analogno doba ostaje iz nas i naši gledaoci moći će da prate sve naše programe u HD signalu. Najbolji zvuk, odlična slika i još bolji multimedijalni sadržaj koje očekuje ovu kuću u narednom periodu”, poručio je Šundić.

On je naglasio da je RTCG sada, kada je riječ o tehničkoj opremljenosti, među najmodernijim elektronskim medijima, ne samo u regionu.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail