Connect with us

Subscribe

Aktuelno

PISALI NURKOVIĆU / URA: Zabranili nam snimanje na Tari

Građanski pokret URA saopštio je da ministar saobraćaja i pomorstva nijesu dozvolili njihovim aktivnostima snimanje Tare na trasi prve dionice autoputa.

URA tvrdi da su njihovi aktivistidoživjeli neprijatnosti u blizini Mateševa, kada su sa kolegama iz Mreže mladih za saradnju i razvoj Istočne Evrope CDN i predstavnicima Koalicije za održivi razvoj (KOR) otišli na Taru, s namjerom da mladim kolegama iz zelenih organizacija na terenu pokažu devastaciju korita rijeke.

“Prilikom obilaska korita i u toku davanja izjava na terenu došlo je do problema i neprijatnosti sa radnicima kompanije CRBC koji su pokušavali da onemoguće obilazak korita i spriječe snimanje i davanje izjava pored korita rijeke Tare”, navodi URA.

Oni naglašavaju da se sve odvijalo naočigled njihovih kolega iz zelenih organizacija CDN-a na starom putu Mateševo–Podgorica, a uz korito rijeke Tare koji su i dalje djelovi crnogorske teritorije i dio državne imovine Crne Gore.

“Od radnika obezbjeđenja na auto-putu juče smo dobili informaciju da je zabranjeno kretanje i snimanje na gradilištu i oko njega i da dozvolu za snimanje i pristup daje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva. Imajući u vidu ranije objavljene snimke i obilaske radova na auto-putu nije nam poznato da postoji bilo kakva uredba ili akt koji se zabranjuju kretanje i snimanje duž dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa”, saopštili su iz URE.

Zbog ovog, kako kažu iz URE, incidenta, izvršni direktor pokreta Zoran Mikić uputio je dopis i zahtjev za dostavljenje informacija ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću.

URA od Nurkovića traži da odgovori da li postoji zabrana pristupa građanima Crne Gore javnim površinama duž dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa i ako postoji na osnovu čega je zabrana donijeta, te da li je Ministarstvo saobraćaja donijelo zabranu pristupa ili snimanja korita rijeke Tare.

URA pita i ko obavlja poslove obezbjeđenja na gradilištu dionice auto-puta, da li među osobama koje obavljaju poslove obezbjeđenja gradilišta ima kineskih državljana, te ako ima, koliko ih je, ko im je izdao licencu i na osnovu čega, kao i da li radnici kompanije CRBC mogu da obavljaju poslove obezbjeđenja gradilišta i ako mogu na osnovu kojeg pravnog akta?

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marković pisao Amfilohiju: Poziv na dijalog

Aktuelno

Dio specijalne policije raspoređuju u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail