Connect with us

Subscribe

Aktuelno

SASTANAK SA PREMIJEROM: Ambasadori žale zbog kršenja profesionalnih pravila

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerovići i Željko Perović ocijenili su da njihova reakcija u slučaju Mirne Nikčević nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako je saopšteno iz MVP predsjednik Vlade Duško Marković i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović razgovarali su danas sa trojicom crnogorskih ambasadora.

Podsjećamo Vlahović, Kaluđerović i Perović platili su kaznu od 600 eura koju je prekršajni sud izrekao Mirni Nikčević zbog govora mržnje. Ambasadori su tada saopštili da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je “teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog”.

“Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti”, navodi se u saopštenju.

Takođe, ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović su izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.

“Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marković pisao Amfilohiju: Poziv na dijalog

Aktuelno

Dio specijalne policije raspoređuju u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail