Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Otkad je ambasador Vlahović ne prijavljuje imovinu

Ambasador pri Svetoj Stolici i Suverenom Malteškom redu Miodrag Vlahović, od imenovanja na tu funkciju, Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) nijednom nije dostavio godišnji izvještaj o prihodima i imovini.

Iz ASK-a su saopštili da sujuče donijeli odluku kojom su utvrdili da je Vlahović prekršio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije jer u zakonom propisanom roku nije dostavio redovni godišnji Izvještaj o prihodima i imovini za prošlu godinu.

“U skladu sa odredbama Zakona o sprječavanju korupcije, odluka će biti dostavljena Ministarstvu vanjskih poslova kao organu u kojem javni funkcioner vrši javnu funkciju”, kaže se u saopštenju.

Iz Agencije podsjećaju da su i 7. maja prošle godine donijeli odluku kojom su utvrdili da je Vlahović, kao javni funkcioner, prekršio Zakon jer nije dostavio Izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana stupanja na ambasadorsku funkciju.

“Dakle, imenovani javni funkcioner, od dana imenovanja na javnu funkciju ambasadora Crne Gore pri Svetoj Stolici i Suverenom Malteškom redu, nije dostavio ovom organu niti jedan zakonom propisani obrazac izvještaja o prihodima i imovini”, kaže se u saopštenju ASK-a.

Navodi se da je, nakon prošlogodišnje odluke, ASK o tome upoznao Ministarstvo vanjskih poslova, kao organ u kojem javni funkcioner vrši javnu funkciju, radi pokretanja odgovarajućeg postupka iz nadležnosti tog organa.

Kako su kazali iz ASK-a, Ministarstvo ih je obavijestilo da je prema Vlahoviću sprovelo disciplinski postupak u kojem je utvrdilo da je odgovoran zato što je prekršio odredbe Zakona o sprječavanju korupcije, čime je počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

“Ministarstvo je obavijestilo ASK da je, iz navedenog razloga, u skladu sa odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, imenovanom funkcioneru izreklo novčanu kaznu u iznosu od 20 odsto mjesečne zarade isplaćene za mjesec u kojem je počinjena povreda službene dužnosti, u trajanju od tri mjeseca”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail