Connect with us

Subscribe

Aktuelno

NAKON SASLUŠANJA: Raičević i Živković pušteni da se brane sa slobode

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu glavni i odgovorni urednici portala IN4S i Borba Gojko Raičević i Dražen Živković pušteni su da se brane sa slobode. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su objavljivanjem lažne informacije o eksploziji u Vili Gorica, izvršili krivično djelo izazivanje panike i nereda. Podršku ispred tužilaštva su im dali funkcioneri DF-a.

Raičević, je nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, novinarima kazao da je jasno da je njegovo hapšenje zavjera između policije, tužilaštva, sudstva koja je, kako tvrdi, koordinisana od strane američke ambasade.

Kaže i da su mu pojedini mediji, već juče nacrtali metu.

Raičević je saopštio da je nakon hapšenja bivše urednice FOS media Anđele Đikanović, bilo jasno da je on sljedeći koji će biti uhapšen.

Lišeni slobode zbog teksta o ekploziju u Vili Gorica

Policija je sinoć, kako su saopštili, lišila slobode Živkovića (39) i Raičevića zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

“D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije”, kazali su iz Uprave policije.

Dodaju i da sumnja da je G.R. kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu “IN4S”.

“Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, juče tokom dana objavljena je informacija da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija.

Iz policije su tu vijest demantovali i kazali da eksplozije nije bilo već da je riječ o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.

“Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike. Nije bilo ni eksplozije ni požara pa samim tim nije nastala materijalna šteta”, kazali su iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije dodaju da je apsolutno netačno da bezbjednosne službe sumnjaju da je to bio pokušaj diverzije.

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail