Connect with us

Subscribe

Nacionalni parkovi

U krivolovu zatečene četiri osobe, oduzeti riba, vanbrodski motori, plinske boce…

Akcija na Skadarskom jezeru

Direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero Nenad Ivanović organizovao je sinoć vanrednu akciju u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti na teritoriji parka, a tom prilikom četiri osobe zatečena su u nelegalnom izlovu ribe u reonu Gostiljske rijeke.

Od krivolovaca su oduzeti dva plovila, dva vanbrodska motora, dvije akumulatorske baterije, električni prevarač, plinska lampa, plinska boca, osti i 35 kilograma ribe.

Oni su procesuirani nadležnim državnim organima na dalje postupanje.

– U akciji je pored zaposlenih u NP učestvovao i pripadnik Uprave policije, dok je uspješnoj realizaciji veliki doprinos dao i Monitoring centar i termalna kamera uz pomoć kojih su locirana lica zatečena u nelegalnim aktivnostima – saopšteno je iz Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Podsjećaju da je shodno naredbi Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov, od 21. januara ove godine na Skadarskom jezeru zabranjen ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, do poboljšanja hidroloških prilika.

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo je i Call centar kako bi omogućili savjesnim građanima da prijave nelagne aktivnosti u parkovima. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti.

NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima ovog zaštićenog područja.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail