Connect with us

Subscribe

Aktuelno

PEROVIĆ: “Izbjegavajte sukob sa policijom, oni su vaša braća”

Rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović zamolio je ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom da izbjegavaju sukob sa policijom – jer su, kako je kazao, policajci njihova braća.

Na Zlatici je u sinoćnjim neredima više osoba uhapšeno, a tri policajca i više građana povrijeđeni su. U više incidentnih situacija policija je bacila suzavac, dok su ih okupljeni gađali vatrometom i kamenicama. Komunalna policija prekrečila je trobojku.

“Molim mlade ljude koji farbaju podgoričke zidove trobojkom, i kojima je u srcu i stara i sadašnja Crna Gora, da po svaku cijenu izbjegavaju sukobe sa policijom – jer su policajci njihova braća. Kako je riječ o rodoljubivoj i maštovitoj omladini pretpostavljam da su mnogi od njih učesnici naših litija. To je samo dodatni razlog da se izbjegava svako nasilje – jer naše crkvene litije nose duh molitve i ne-nasilja čak i onda kad se litijski hod za taj dan – završi. Sve ono sto proizvodi nasilje i sukobe neka stane, a što doprinosi ljubavi neka jača… Crkva ne poziva na bojadisanje zidova, ali i nema nista protiv. Meni se lično sviđa svaki trag crnogorske istorije i svaka kreatovnost mladosti. Ali samo do one tačke koja ne sukobljava sa policijom. Ovo je moja lična molba, ali i podsjećanje na nedavno saopštenje Episkopskog savjeta SPC”, kazao je Perović za “Vijesti”.

Izvor: RTCG.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail