Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Vučić o izjavi Đukanovića: Teške poruke, neka se prvo izjasni crkva

Aleksandar Vučić je rekao da ne želi da se miješa u crkvena a pogotovo u duhovna pitanja, ali da je srpska crkva uvijek bila čuvar ne samo duhovnog života nego i nacionalnog bića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da teške poruke za Srbiju stižu iz Crne Gore.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je građanima u Tivtu da ne dozvole da se njihova vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora i kazao da ne dozvole da budu “dio tog ludačkog pokreta”.

>> Đukanović: Obnovili smo državu, obnovićemo i crkvu >>

– To su za nas teške poruke. Vidjećemo, prvo da se izjasni srpska crkva u Beogradu, a onda ćemo donositi zaključke šta i kako dalje – rekao je Vučić novinarima u Drvaru, prenose agencije.

On je rekao da ne želi da se miješa u crkvena a pogotovo u duhovna pitanja, ali da je srpska crkva uvijek bila čuvar ne samo duhovnog života nego i nacionalnog bića.

– I ako onda vidite iz različitih izvora, i iz crkvenih i iz državnih, da kažu da to nije srpska nego neka pravoslavna crkva. Pa će to da rade na Kosovu, kao što su nekada radili u Hrvatskoj. Samo da ne bi bila srpska – rekao je Vučić.

Izvor: pobjeda.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail